Meni Zapri

Kje kupiti kriptovalute? Borza kriptovalut – seznam menjalnic

Se sprašujete kje kupiti kriptovalute? Če želite kupiti ali prodati kriptovalute, boste morali uporabiti borzo kriptovalut. Te spletne storitve pogosto delujejo podobno kot borzni posrednik, saj nudijo orodja za nakup in prodajo digitalnih valut, kot so bitcoin, ethereum, xrp, ltc ter ostali. Najboljše menjalnice kriptovalut olajšajo nakup in prodajo, obenem nudijo dovolj nizke provizije ter močne varnostne funkcije.

Pri izbiri najboljše borze za vaše potrebe je pomembno, da preverite katere valute podpirajo, provizije, možnosti nakazila denarja ter dviga. V nadaljevanju vam predstavljamo borze, katere zanesljivo nudijo ugodne pogoje vsega naštetega zgoraj. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o teh borzah, ter se prijavite. 

Binance

Če te zanima nakup ali prodaja kriptovalut, je malo boljših krajev za iskanje kot ena največjih svetovnih borz Binance. Za trgovanje je na voljo ogromno število kovancev, Binance ima v lasti prav tako Binance chain, podlago, kjer lahko izdajo svojo kriptovaluto podjetniki. Na voljo je tudi shranjevanje valut s pridobivanjem obresti. Provizije za trogvanje so nizke, znaša le 0,1% vrednosti transakcije. Provizija je lahko še nižja, če držite v denarnici njihov kriptokovanec BNB. 

Binance, ki ga je leta 2017 ustanovil Changpeng Zhao, je kmalu zrasla v eno največjih borz s kriptovalutami. Binance je ena najhitrejših in najbolj zanesljivih trgovinskih platform.

Preko registracije s povezavami s tega prispevka prejmeš tudi bonus, dodatnih 5% vračila na vse provizije, ki jih plačaš ob trgovanju. Po kliku se mora ob prijavnem oknu prikazati (Your commission kickback rate: 5%).


BitPanda

Menjalnica s sedežem blizu Slovenije, v sosednji Avstriji. Odlična borza za pričetek trgovanja s kriptovalutami. Uporaba je preprosta, poleg kriptovalut, pa lahko trgujete tudi z ETfji (top delnice v USA ali UK) in delnicami.  Hitro procesiranje transakcij in preprosta verifikacija uporabnikov. Provizije so rahlo višje kot na Binance. Na menjalnici je možen prav tako nemški jezik, če vam je bližje kot angleški. Na voljo je trgovanje z vsemi pomembnejšimi kriptovalutami, več kot 50, izbira pa ni tako velika kot na Binance. Prednost uporabe je tudi enostavno nakazilo preko SEPA bančnega prenosa.

Bitpanda je zelo ugledna platforma z izjemno pozitivnimi ocenami svojih uporabnikov. Trdi, da ima najsodobnejšo varnost in uporablja dvofaktorsko preverjanje pristnosti za zaščito vašega računa. Najpomembneje je, da Bitpanda uporablja možnosti hladilnega shranjevanja denarnic.. To pomeni, da vaša kriptovaluta ni povezana z internetom, kjer bi jo lahko ukradli hekerji.

Zelo priporočljiva za začetnike.


Coinbase

Medtem ko je bila industrija kriptovalut prepletena z goljufijami kriptokovancev in sumljivih praks, se je Coinbase večinoma izognil kakršnim koli polemikam. Coinbase ponuja izmenjavo valut, ki je izjemno preprosta za uporabo. Vstop v nakupe kriptovalut je s Coinbase enostaven, borza pa velja za eno izmed najbolj zanesljivih in varnih. 

Coinbase sprejema samo kriptovalute, za katere je zagotovljeno, da so denar ali blagovne, in ne sprejema žetonov, ki bi lahko bili vrednostni papirji ali lastniški vrednostni papirji. Še en razlog, zakaj mnogi ljudje menijo, da je Coinbase varna in zanesljiva menjalnica. 

Prednosti Coinbase borze:

  • Velika izbira altcoinov
  • Izjemno preprost uporabniški vmesnik
  • Zelo visoka likvidnost
  • Visoke ocene za uporabo in varnost uporabnikov

Kraken

Kraken je ena od začetnih kripto borz, zagnana le dve leti po izumu Bitcoina. Je ena bolj uveljavljenih in boljših kriptoborz na trgu, vsaj po mnenju Forbes. Čeprav starost ni vedno sinonim za najboljše, Kraken ponuja platformo z vrhunsko varnostjo, skoraj 100 kriptovalut, med katerimi lahko izbirate, možnost stejkanja in drugih zaslužkov.

Krakenova vrhunska varnost, nižje provizije za trgovanje in nabor razpoložljivih kriptovalut so lahko dobra izbira za vlagatelje, ki šele začnejo s kriptovaluto, in tiste, ki so bolj izkušeni. 

Kraken ne ponuja samo varnega shranjevanja kovancev, saj je 95 % depozitov shranjenih v hladnih denarnicah po vsem svetu (brez dostopa do interneta), ampak tudi obljublja varnost platforme: njegovi strežniki so pod 24/7 nadzorom oboroženih varnostnikov in video kamerami.

Prednosti Kraken borze

  • Odlična varnost, še nikoli niso imeli vdora
  • Na voljo široka paleta kriptovalut
  • Margin trgovanje in terminske pogodbe
  • Nagrade za stejkanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja