Meni Zapri

1 strategija, kjer sem dejansko vesel, da vrednost kripto kovanca pada!

graf valute etherium ETH rast padanje

Ker vem, da bom tako zaslužil.

In ker vem, da se ne smem zanašati na stalno rast kovancev. Slej ko prej pride ogromna korekcija, kot se je zgodila v decembru 2017. Takrat ohraniti mirne živce, je skoraj nemogoče, še posebej, če si bolj  svež v trgovanju.

Poglej, spodaj je graf Etherium (ETH) valute v nekem obdobju. Če bi na začetku obdobja vložil 300€, bi jih pri koncu imel samo 310€ (komaj 10€). Tako pa sem lahko z padci naredil vsaj 2x več profita a hkrati ohranil mirno kri.

graf valute etherium ETH rast padanje

Kakšno strategijo uberem da več zaslužim, a hkrati ne tvegam preveč?

Začneš lahko s katere koli vrednosti valute. Priporočam tiste, ki so bolj stabilne (Bitcoin, ETH, Litecoin). In ki seveda imajo majhno možnost, da strmoglavijo čisto na dno, propadejo (kot nekateri Shitcoini).

Recimo, da imaš na voljo majhen znesek 300€. Izmišljen Kovanec KOV je vreden 100€.

Najprej vložiš vanj 30€ pri vrednosti 100€. Zato prejmeš 0.3 KOV. In upaš, da tvojemu kovancu KOV vrednost pade! Ja, pade! Ne razumi narobe, tudi če zraste je super, ampak kot sem prej omenil, neskončna rast ne obstaja…

Večkrat dnevno ali pa občasno pogledaš, kakšna je cena kovanca. Niti ni važno, mogoče zamudiš kakšen padec. Če cena kovancu pade za 5-10%, kupiš delež kovanca ponovno, investiraš nekaj denarja VEČ!. To ponavljaš, dokler valuta ne pridobi vrednosti. To bom ponazoril v tabeli:

Vrednost KOV 100€ 92€ 84€ 76€ 68€
Tvoj vložek 30€ 45€ 60€ 75€ 90€
Število KOV 0.3 KOV 0.49 KOV 0.71 KOV 0.99 KOV 1.32 KOV

Poglej, v kolikor vlagaš v stabilno valuto, je možnost take korekcije do zadnjega stolpca izjemno majhna (-32%) in tudi če do tega pride, valuta pridobi nazaj na vrednosti.

Prednost zgornjega načina vlaganja je, da ni potrebno da valute zraste na prvotno vrednost, pa vseeno povečaš vrednost svojega vložka.

Skupno imaš torej ob tem groznem padcu 3,81 KOV v vrednosti 68€*3,81 = 259€. Ni veliko izgube od začetnih 300€, kajne?

Poglej sedaj tole foro s padcem kriptovalute

KOV kovanec v naslednji rundi pridobi recimo nazaj samo polovico, skoči na 84€. kaj se zgodi s tvojim vložkom?

Imaš 3,81 KOV in jih pomnožiš z vrednostjo 84€. Rezultat je 320,04€

S padcem vrednosti kovanca iz 100€ na 84€ si ravnokar zaslužil 20€. Če kovanec KOV pridobi spet vrednost 100€ kot ob začetku, imaš 81€ profita. Z isto ceno!

Ja, tako lahko zaslužiš s padci. Vedno ko se vrednost zniža, investiraš nekaj večji znesek od prejšnjič. Kovanec lahko nato prodaš, mogoče počakaš na kakšen padec in spet kupiš malo bolj poceni in vajo ponoviš.

Dokler ne bodo šle vse kriptovalute v večna lovišča, je to dobra strategija, ki se meni zaenkrat obrestuje.

Velja pa pravilo, tvegaj samo denar, ki ga dejansko ne potrebuješ!

Preberi tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kripto priložnosti, ki jih ne smeš zamuditiPRIJAVI SE
+