Meni Zapri

SEPA pologi in dvigi ustavljeni, kako nakazati denar na Binance?

Kot že verjetno veste, je Binance z julijem ukinil možnost nakazil ali dvigov EUR valute s SEPA protokolom. Zaradi regulatornih zahtev, so bile te transakcije vsaj zaenkrat, začasno ukinjene. Spodaj je obvestilo s strani Binance glede SEPA nakazil. Kako torej sedaj nakazati denar na Binance?

Kljub temu je mogoče uspešno nakazati drugo kriptovaluto na Binance, ter nato trgovati na njihovi platformi. Za to boste potrebovali drugo kripto borzo, na katero lahko naložite FIAT denar (€) s SEPA plačilom ali celo Paypal. 

Notice on suspension of EUR Deposits via Bank Transfer (SEPA) Fellow Binancians, Due to events beyond our control, we are temporarily suspending EUR deposits via SEPA Bank Transfers from 8am UTC on July 7, 2021. You are still able to deposit EUR and/or buy cryptocurrencies via credit or debit cards on Binance. The EUR withdrawal functionality remains unaffected, you can still withdraw via bank transfer and/or card.  We are working hard to find a solution with our partners and thank you for your patience.

 Binance

Kripto Borze za nakup kriptovalut s SEPA plačilom

Če je vaša edina opcija SEPA plačilo za nakup kriptovalut, boste morali pred trgovanjem na Binance, najprej na drugi kriptoborzi naložiti svoj FIAT denar s SEPA plačilo. Registracija na več borzah ni nič neobičajnega. Za ta namen je odlična borza BitPanda, katere sedež je tudi v sosednji Avstriji, ter je zaupanja vredna borza. Poleg SEPA plačila, omogoča tudi Paypal nakup.

Po prejetih podatkih izvedete nakazilo, v roku dneva ali dveh, pa so vaši evri že na računu. Za nakazilo na Binance, boste morali evre najprej pretvoriti v drugo valuto, torej kupit nek kovanec. Tukaj je priporočljivo, da izberete kriptovaluto, ki ima majhno ceno prenosa. Za ta namen pogosto kupimo XRP, LTC, lahko tudi katerega od Stable žetonov, na primer USDT ali USDC. Vse od teh lahko za zelo nizek strošek prenesete na Binance.

Kako prenesti kupljen token na Binance?

Vsaka borza ima opcijo Send in Receive ali Deposit. Najprej na Binance v Spot Wallet najdi kovanec in klikni Deposit. Odpre se ti naslov v obliki dolgega niza znakov in številk. Na ta naslov moraš nakazati kriptovaluto. Paziti je potrebno, da nakažeš samo isto valuto na ta naslov! Na primer XRP ni mogoče nakazati na naslov od USDC!. V tem primeru so lahko sredstva tudi izgubljena!.

Primer postopka na kaj je potrebno paziti pri prenosu kriptovalute na drugo borzo.

Vse ostale kripto borze, na katerih lahko trgujete.

Binance sicer še vedno nudi SEPA nakazilo ampak….

Nakazati denar na Binance je sicer še vedno mogoče, oziroma preko drugačnega načina. Na Binance lahko opravite nakup s SEPA plačilom. To je možno, ker se SEPA izvaja preko tretjega posrednika. Ta opcija sicer še ni preizkušena, sklepamo pa da deluje.

Možnost je na voljo v glavnem meniju Buy Crypto in nato Third party payment

Nato je potrebno izbrati BANXA opcijo, valuto EUR, ter kovanec, ki bi ga želeli kupiti. Na voljo niso vse kriptovalute, temveč samo nekaj deset. Kupite lahko BNB, ki ga boste kasneje zamenjali za druge žetone.

Opozarjamo, da ta opcija ni preizkušena. Mogoče je, da boste morali ponudniku Banxa dostaviti dodatna dokazila o vaši identiteti. Glede morebitnih dodatnih stroškov ali provizij pri tem nakupu, ni podatkov.

Preberi tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kripto priložnosti, ki jih ne smeš zamuditiPRIJAVI SE
+