Meni Zapri

Katere kriptovalute kupiti v 2021?

kriptovalute za nakup 2021

Oktober 2021 je bil mesec uspešnic v svetu kriptovalut, saj je vodilni igralec Bitcoin (BTC), po podatkih CoinMarketCap narasel za približno 40 %. Ni bil samo Bitcoin tisti, katerega rast je bila parabolična, saj je več drugih uglednih kovancev na tem seznamu doseglo najvišje vrednosti vseh časov (ATH). Meme kovanec Shiba Inu (SHIB), ki je debitiral kot spin-off Dogecoina,, je pridobil več kot 800 % v mesecu in v tem procesu presegel Dogecoin (DOGE). Takšni tvegani špekulativni tokeni, ki temeljijo na memetih, pa verjetno dolgoročno ne bodo dobra investicija..

Katere kriptovalute kupiti še v letu 2021? Preden zakorakamo v novo leto, lahko opravimo še nekaj nakupov. V tem članku boste odkrili perspektivne kovance, ki verjetno na dolgi rok prinašajo dobičke.

Spodaj najdete 7 najboljših kriptovalut za nakup v izteku leta 2021 glede na njihovo tržno kapitalizacijo oziroma skupno vrednost vseh tokenov, ki so trenutno v obtoku, potencial ter zanesljivost.

Bitcoin (BTC) – kritpovaluta za nakup v letu 2021 in naprej

Bitcoin je prisoten najdlje od vseh kriptovalut. Je prva in osnovna kriptovaluta, z največjo tržno kapitalizacijo. Zaradi tega je izbran med top naložbe v 2021.

Številna podjetja že sprejemajo Bitcoin kot plačilo, zaradi česar je ta kriptovaluta pametna naložba. Visa, na primer, posluje z Bitcoini. Poleg tega je Tesla februarja objavila, da je vanj vložila 1,5 milijarde dolarjev, podjetje pa ga je nekaj časa sprejemalo kot plačilo za svoje avtomobile – in kmalu bi lahko to opcijo ponovili. Poleg tega večje banke začenjajo vključevati Bitcoin transakcije v svoje ponudbe.

ZASLUŽEK S KRIPTOVALUTAMI

Prijavi se in prejmi navodila ter nasvete za zaslužek

Hvala za prijavo

Ponovno poizkusi

Tveganja vlaganja v Bitcoin

Vrednost Bitcoin niha. Morda boste opazili, da se cena dvigne ali zniža za tisoče dolarjev v kratkem časovnem obdobju. Če vas divja nihanja, kot so ta, spravljajo v živce, se boste morda želeli izogniti Bitcoinu. Dokler ne pozabite, da bi lahko bila kriptovaluta pametna dolgoročna naložba, ta nihanja ne bi smela biti preveč zaskrbljujoča.

Drug razlog, da ponovno razmislite o vlaganju v Bitcoin, je njegova cena. Ker en sam Bitcoin stane več kot 65.000 $, si večina ljudi ne more privoščiti nakupa celega Bitcoina. 

2. Ethereum (ETH) – kupiti tudi v 2021

Ethereum se razlikuje od Bitcoina, ker ni samo kriptovaluta. To je tudi omrežje, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje lastne kriptovalute z uporabo omrežja Ethereum. Čeprav je Ethereum po vrednosti daleč za Bitcoinom, je še vedno najbližji zaasledovalec in ima uporabno vrednost.

Tveganja vlaganja v Ethereum

Medtem ko Ethereum uporablja tehnologijo veriženja blokov ima daljše čase obdelave transakcij, ko je omrežje preobremenjeno. Te težave rešujejo druge, nove kriptovalute. Prav tako je težko pričakovan izid Ethereum 2.0, ki lahko reši določene težave.

Zaradi varnostne napake v letu 2016 je bilo izgubljenih več kot 50 milijonov dolarjev.

3. Binance Coin (BNB)

Binance Coin je ena redkih kriptovalut, ki je dosegla svoj vrhunec po letu 2017. BNB je kovanec kripto borze Binance.

Za razliko od drugih kriptovalut je Binance Coin po letu 2017 nadaljeval počasen, a stalen trend rasti. V zadnjem času se je dvignil in od januarja pridobil že več kot 1600%. Zaradi svoje zmogljivosti se je Binance Coin izkazal za enega bolj stabilnih, saj nudi Binance Chain, na katerem prav tako kot na Etherum, omogoča ustvarjanje novih kripto valut.

Tveganja vlaganja v Binance Coin

Namesto skupine tehnoloških razvijalcev je BNB ustvarilo Kitajsko podjetje. Čeprav se je Binance zavezal k ohranjanju veriženja blokov obstaja skepsa, nekateri vlagatelji še vedno dvomijo v to kriptovaluto in njene morebitne varnostne težave.

4. Cardano (ADA)

Transakcije na Cardano omrežju so hitrejše in cenejše od Bitcoina..

V letu 2021 do sedaj sicer rast ni bila primerljiva z drugimi, obeta pa se, v kolikor razvijejo funkcionalnosti, ki jih obljubljajo, rast v prihodnosti.

Tveganja vlaganja v Cardano

Tudi z boljšim omrežjem Cardano morda ne bo mogel konkurirati večjim kriptovalutam. Manj uporabnikov pomeni manj razvijalcev. To ni privlačno za večino vlagateljev, ki želijo videti visoko stopnjo donosa. Platforma ima velike načrte, vendar obstajajo dvomi o tem, ali lahko izpolnijo ta potencial.

5. XRP (XRP)

XRP so ustvarili ustanovitelji podjetja za digitalno obdelavo plačil Ripple. Služi kot nekakšen kripto PayPal , ki omogoča izmenjavo med kripto in fiat denarjem. Predvsem je uporaben v bančništvu.

Tveganja vlaganja v XRP

Decembra 2020 je Komisija za vrednostne papirje in borzo vložila tožbo proti Ripplu in dvema njegovima vodilnim osebam, češ da so kršili zakonske določbe glede vrednostnih papirjev, ko so zbrali več kot 1 milijardo dolarjev. Implikacija, da je XRP vrednostni papir, ne pa kriptovaluta, bi lahko imela posledice ne samo za XRP, ampak tudi za druge kriptovalute (saj to lahko pomeni dodatne obdavčitve in državno kontrolo). Prah tožbe se je že polegel.

6. Solana (SOL) – kupiti, preden vzleti?

Solana je silovito vstopila v svet kriptovalut in zavzelo mesto med 10 najboljših kriptovalut po tržni kapitalizaciji, s čimer se je približala svojemu glavnemu konkurentu Ethereumu. Solana je trenutno na petem mestu po tržnem deležu s tržno kapitalizacijo 63 milijarde dolarjev. Njegova privlačnost je v hitrosti in razširljivosti njegovega omrežja ter enostavnosti, s katero se lahko uporablja za ustvarjanje decentraliziranih aplikacij, ki delujejo na blockchainu.

Tveganja naložbe v Solano

Zanesljivost omrežja bi lahko bila težava, saj je Solana utrpela skoraj celodnevni izpad zaradi porabe virov. Vsekakor pa so nadgradnje in s tem izboljšave v načrtih.

7. Polkadot (DOT)

Polkadot so ustvarili voditelji Ethereuma, ki so se odcepili, da bi oblikovali lastno kriptovaluto z boljšim omrežjem. Polkadot za dokončanje transakcij potrebuje manj časa.

Ta kriptovaluta je bila zasnovana tako, da nagrajuje pristne vlagatelje in izloči ljudi, ki si želijo le hitrega zaslužka. Vlagatelji, ki sodelujejo v platformi, pomagajo tudi pri odločanju o stvareh, kot so omrežni stroški ali nadgradnje omrežja

O tem ni dvoma: kriptovalute so tu, da ostanejo. Postavlja se vprašanje, kam je najbolje vložiti svoj denar na trgu?

Pred koncem leta 2021 kupite kriptovalute pametno in upoštevajte nasvete

Name Price24H (%)
Bitcoin (BTC)
$45,905.00
-0.90%
Ethereum (ETH)
$3,456.12
-0.16%
BNB (BNB)
$440.49
-1.06%
Solana (SOL)
$135.48
0.36%
XRP (XRP)
$0.83
0.10%
Cardano (ADA)
$1.15
-1.27%
Polkadot (DOT)
$22.75
3.93%

Ko se odločate, katera kriptovaluta je za vas najboljša naložba, morate upoštevati še nekaj stvari:

  • Hitrost, s katero se transakcije zaključijo – boljša omrežja od uveljavljenih bodo lahko v prihodnosti več vredna
  • Provizije, povezane s transakcijo – cenejše provizije in stroški pritegnejo več ljudi, s tem pa tudi več denarja
  • Možnost uporabe vaše kriptovalute za redne nakupe in bančna nakazila

V tem članku niste našli kriptovalut za hitro bogatenje. Namesto tega bi morali vlaganje obravnavati kot dolgoročno naložbo. Preverite metodo vlaganja v kripto, ki služi na dolgi rok, uporablja pa se tudi pri investicijah v delniške in druge trge.

Preberi tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kripto priložnosti, ki jih ne smeš zamuditiPRIJAVI SE
+