Meni Zapri

Kako varno začeti z nakupom kriptovalut na Binance – tudi z varnim nakazilom SEPA + Bonus!

Tvoji prijatelji že veselo služijo s kripto kovanci, ti pa zamujaš priložnosti za dobre zaslužke, ki jih kriptovalute ponujajo. V tem že verjetno koga poznaš, ki je dobro zaslužil, nekateri so poplačali svoje hipotekarne kredite, leasinge, celo kupili nove hiše. Nekateri pa so to zadržali zase, ker so enostavno preveč zaslužili in raje to skrivajo!

Takšni zaslužki se lahko z majhnim začetnim vložkom zgodijo v kripto svetu. Če nočeš tudi ti zamuditi priložnosti in investirati nekaj denarja v nakup kriptovalut ti pokažem, kako lahko varno začneš.

Za vstop v kripto svet ti ni treba tvegati veliko. Videli smo kovance, ki so zrasli za 50%, 100 %, 1000 % in še več! Tukaj lahko z manjšim vložkom pridobiš veliko. Nekaj 100 € ti lahko prinese veliko denarja. Ne lažem se, da je to manj tvegano kot nakup Loto srečke, kjer vemo, kakšna je verjetnost da boš dobil. Praktično 0. In Loto srečke so drage!

Torej, si prioravljen “tvegati” nekaj Loto srečk in se pridružiti tistim, ki že služijo? 

Namreč, ta članek ti bo pomagal kako varno kupiti kriptovalute, na varni borzi. Videli smo že primere “goljufij”, ljudje so nakazovali neobstoječim podjetjem, kupili neobstoječe kovance, ali pa preprosto ne vedo kje začeti. 

Tukaj izveš kako in kje začeti varno z nakupom kriptovalut, brez tveganja za “nateg”. 

Če te zanima nakup ali prodaja kriptovalut, je malo boljših krajev za iskanje kot ena največjih svetovnih borz kriptovalut Binance. Preko registracije s povezavami s tega prispevka prejmeš tudi bonus, dodatnih 5% vračila na vse provizije, ki jih plačate ob trgovanju. Po kliku se mora ob prijavnem oknu prikazati (Your commission kickback rate: 5%).

 

Binance, ki ga je leta 2017 ustanovil Changpeng Zhao, je kmalu zrasla v eno največjih borz s kriptovalutami. Binance je v zgodovinskem biku (visoka rast valut), ki je potekal leta 2017, podprl široko paleto kriptovalut. Binance je ena najhitrejših in najbolj zanesljivih trgovinskih platform.

Pravzaprav je Binance postal priljubljen tako hitro, da sta ustanovitelj in Binance v manj kot enem letu postala vredna več kot milijardo dolarjev, kar je uradno eno prvih podjetij, ki je v kriptovaluti doseglo takšno vrednost.

Kljub temu, da ta borza slovi kot destinacija za trgovce s kriptovalutami, pa uporabnikom, ki nimajo ozadja in znanja za trgovanje ali naložbe, ni ravno enostavno začeti. Zato vam bo v pomoč ta prispevek.

V tem delu si podrobno oglejte, kako uporabljati Binance in trgovati na borzi.

Registrirajte se preko povezave: Registracija Binance (dodatni 5% bonus)

Najprej morate najprej ustvariti račun. Nato boste morali vnesti minimalno količino osebnih podatkov, kot so vaš e-poštni naslov, geslo .

Ko izpolnite zahtevana polja, kliknite »Create Account« in izpolnite captcha, potrditvena povezava bo poslana na vaš e-poštni naslov.

Ko kliknete povezavo, je vaš račun Binance pripravljen za uporabo.

Varen depozit EUR valute na Binance preko SEPA nakazila ali kreditne kartice

Zdaj, ko je vaš račun aktiviran, boste morali pred nakupom kripto kovancev na svoj račun nakazati sredstva, če želite kupiti ali prodati katero koli kriptovaluto. K sreči ima Binance kot priznana borza na voljo enostavna SEPA nakazila s katerimi lahko vaš denar porabite za nakup Bitcoina in drugih valut.  Prav tako je na voljo ugodna in zelo hitra ocpija nakazila preko kreditne kartice!

Univerzalni plačilni nalog SEPA za nakup kriptovalut

Binance ima funkcijo, ki uporabnikom omogoča, da določene kriptovalute kupijo neposredno s svojo kreditno kartico Visa ali Mastercard. Če ste kvalificirani kandidat, pojdite na zavihek »Buy Crypto« in izberite »Bank Deposit«.

SEPA nakazilo Binance

Za klasično bančno nakazilo izberite opcijo Bank Transfer (SEPA). Prikažejo se vam podatki za nakazilo.

Podatki za nakazilo EUR na Binance

Pri svoji banki oziroma spletni banki vnesete nov plačnilni nalog. Pri tem je najbolj pomembno da vnesete v namen plačila kodo, ki jo prejmete na Binance (Reference Code). Namen plačila izpolnite na sledeč način:

KODA – BINANCE

Pomemben je še TRR račun banke: GB74CLJU04130772424303
Obvezno tudi v ime prejemnika sredstev vpišite Binance
Kot kodo namena pa vpišite INVS

Nakup kriptovalut s kreditno kartico na Binance – enostaven in hiter način

Še hitrejši in bolj enostaven način nakupa je preko kreditne kartice.

Minimalna provizija za polog denarja na borzo je samo 1,8 odstotka celotnega naročila. Sredstva lahko naložite z Visa ali Mastercard kartico. Pri znesku 100 € je provizija samo 1,80 €, kar ni veliko. Po zaključku tega koraka boste morali potrditi svoje podatke za obračun, e-poštni naslov in svojo identiteto.

Postopek je pofoben kot pri nakupu s SEPA nakazilom, le da pri izbiri opcije namesto Bank transfer izberete Bank Card (Visa/MC) ter nato izpolnite znesek ter podatke vaše kreditne kartice in naslov. 

Za potrditev identitete je treba predložiti veljaven obrazec, ki ga izda država.

Ko so končani vsi zahtevani koraki, morajo sredstva priti na račun v 10–30 minutah do vaše denarnice Binance.

Verifikacija na Binance

Ob registraciji ali kasneje boš moral tudi verificirati svoj račun. To je z namenom, da na borzi ne trgujejo goljufi ali prevaranti. Običajno to vključuje sliko tvojega osebnega dokumenta z obeh strani, bančni izpisek in lastno fotografij oz dokumentom. Da, to boš moral dostaviti. 

Če te skrbijo osebni podatki naj ti povem da je to običajna praksa varnih borz, kajti podatki morajo biti ustrezni. Kot ustrezne podatke zahteva tvoja banka, ravno tako jih mora borza. To je dobra stvar, saj tam kjer tvojih podatkov ne bi zahtevali vendar samo sprejeli denar, verjetno ni vse v najlepšem redu. 

Torej pripravi svoje dokumente in jih fotografiraj s svojim mobilnim telefonom. V skladu z zakoni to morajo storiti tako banke kor kriptoborze. 

Želim ti mastne zaslužke!!!

Trgovalni način – video z razlago nakupa ter razlika med Limit in Market Order na borzi

Ta stran je morda videti zastrašujoča, vendar se je boste privadili. Tukaj boste kupili prve kriptovalute. 

Poleg tega ima večina borz kriptovalut podoben trgovalni vmesnik, zato bo tisto, česar se tukaj spomnite, po vsej verjetnosti pomembno drugje.

Binance Earn

Morda ste naleteli na ta slavni citat cenjenega vlagatelja Warrena Buffetta:

Če med spanjem ne najdete načina, kako zaslužiti, boste delali, dokler ne umrete.

Binance Earn je odličen način za povečanje vaših prihrankov, medtem ko spite, saj veste, da vaši skladi vse delo opravljajo namesto vas. Obstaja več različnih možnosti, od katerih ima vsaka svoje predpostavke o vašem profilu tveganja, časovnem obdobju in želenih donosih.

Ne glede na to, ali želite samo vložiti svoje kovance Proof of Stake (PoS), posoditi sredstva za obresti ali jih varno položiti na storitev DeFi prek Binance. Torej, poglejmo, kaj ponuja Binance Earn.

Kaj je Binance Earn?

Binance Earn je celoten sklop finančnih produktov, s katerimi lahko povečate svoja kripto imetja. Lahko si to predstavljate kot svoj kriptovarčevalni račun. Razlika med običajnim varčevalnim računom in tem je ta, da je kripto sposoben še veliko več!

Poglejmo si glavne kategorije Binance Earn-a, da boste lahko ugotovili, kateri najbolj ustreza vašemu naložbenemu slogu.

Prilagodljivo varčevanje (flexible)

Prilagodljivo varčevanje vam omogoča, da zaslužite obresti za svoja sredstva. Zares je enostaven za uporabo in ni presenetljivo, da vam daje veliko prilagodljivost! Svoja sredstva lahko kadar koli deponirate, zaslužite obresti in jih unovčite. Položite lahko tudi EUR valuto in prejmete dnevne obresti na vaš polog! Kot da bi v slovenski banki položili depozir, s to razliko, da so obresti tukaj večje.

Torej, če imate nekaj denarja v svoji Spot denarnici, zakaj ga ne bi položili na račun fleksibilnega varčevanja? Ker lahko kadar koli dostopate do njih, lahko preprosto zagotovite, da ta sredstva delujejo namesto vas, medtem ko se ne uporabljajo drugje. 

Obresti prejmete vsak naslednji dan!.

Fiksno varčevanje

Fixed Savings vam ponuja boljše donose, vendar manj prilagodljivosti za dostop do vaših sredstev. Tu je razlika v tem, da boste za sredstva deponirali za določeno obdobje. Položite lahko različne kriptokovance.  Zakaj je to boljše? No, to vam bo dalo na splošno višje obrestne mere kot izdelki fleksibilnega varčevanja, saj sta rok in obrestna mera fiksna.

Izdelki s fiksnimi prihranki se gibljejo od 7 do 90 dni. Če torej veste, da v določenem obdobju ne boste potrebovali drugih sredstev, jih lahko zaklenete in si prislužite višji odstotek.

Kreditne dejavnosti so tretja vrsta zaslužka, kjer svoje valute lahko posojate drugim in ob tem služite obresti.

Binance Launchpad

Binance Launchpad je platforma za zagon žetonov, ekskluzivna na Binance, ki načrtuje prodajo žetonov za nove projekte.

Binance izbere, katere žetone je treba zagnati na podlagi številnih dejavnikov, vključno z zrelostjo projekta, razširljivostjo, kakovostjo ekipe in zmožnostjo projekta, da koristi širšemu  namenu blockchaina.

Za zagotovitev, da prodaja poteka v skladu z regulativnimi režimi po vsem svetu, mora vsak uporabnik verificirati svoj račun Binance.

Dokončane prodaje žetonov in tiste, načrtovane za prihodnji datum, si lahko ogledate na domači strani Binance Launchpad. Omeniti velja, da prodaja žetonov deluje po načelu »kdor prvi pride, prvi melje« in se običajno razproda v samo nekaj minutah, zato poskrbite za svojo skrbnost.

Če uspešno sodelujete pri prodaji žetonov Launchpad, bodo žetoni samodejno nakazani na vaš račun Binance.

Varnost

Kot večina sodobnih borz kriptovalut je tudi na Binance omogočeno dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA) in je zelo priporočljivo, da ga nastavite, da dodate vašemu računu dodatno zaščito. To uredite v svojih nastavitvah. Za vsako prijavo boste prejeli na SMS potrditveno kodo, ki jo boste vpisali na spletni strani.

Ko se boste registrirali kot nov uporabnik vam sistem predlaga, da omogočite 2FA.

2FA prijava je mogoča tudi preko Google Authenticator.

Če je Google Authenticator vaša izbira 2FA, prenesite mobilno aplikacijo, jo odprite in optično preberite kodo QR, ki jo je zagotovil Binance. Nato boste morali zapisati 16-besedno besedno zvezo za obnovitev, ki bo uporabljena kot varnostna kopija, če izgubite dostop do te Googlove overitve.

Nazadnje boste pozvani, da vnesete geslo za prijavo v svoj račun in kodo za preverjanje pristnosti, ki jo najdete v mobilni aplikaciji Google Authenticator. Ko bo izpolnjena, bo ta oblika zaščite 2FA popolna.

Prednosti in slabosti Binance

Prednosti

  • Če ste ves čas na poti, je mobilna aplikacija Binance morda kot nalašč za vas. Združljiva je z operacijskimi sistemi iOS, Android ter Mac in PC, tako da lahko skoraj vsakdo sklene posel ali spremlja svoj račun tako rekoč od kjer koli.
  • Nizke provizije za dvig in trgovanje denarja
  • Binance ponuja veliko izbiro trgovalnih trgov kriptovalut. Od 1. maja 2019 je na borzi podprtih več kot 500 valut
  • Binance ima svoj lastni borzni žeton BNB, s katerim lahko plačujete nižje trgovalne provizije, če ga imate vlasti.
  • Binance je pionir kot izdajalec kriptožetonov. Launchpad olajša prodajo enkrat na mesec za tiste, ki jih zanima, da bi bili prvi imetniki novih žetonov.
  • Večji obseg trgovanja kot večina drugih borz kriptovalut.
  • Zaupanja vredna in varna borza.

Slabosti

  • Nekoliko zapleten uporabniški vmesnik je lahko za  začetnike izziv, vendar se z nekaj kliki lahko prilagodite in trgovanje je enostavnejše
  • Ni na voljo čisto vseh kriptovalut, vendar tega ne prejmete nikjer

Preberi tudi

1 Comment

  1. Pingback:7 načinov zaslužka s kriptovalutami - KriptoCoin.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kripto priložnosti, ki jih ne smeš zamuditiPRIJAVI SE
+